20/05/2024 09:04

Şehadet tarihi: 27 Temmuz 1979

Ankara’nın Güdül ilçesinden olup 27 yaşındaydı. Evli ve iki çocuk babasıydı. Ailece ülkücü olup, Ankara’nın Seyranbağları semtinde oturuyor ve Bülbülderesi mevkiinde bakkallık yapıyordu. Olay günü kardeşi ile birlikte dükkanında iftar hazırlığı yaparken, bir grup komünist militan bakkal dükkanının önünde pusuya yatmıştı. Tam oruçlarını açmışlardı ki, dükkana giren komünist militanların açtığı yaylım ateşiyle, kardeşi Mustafa Balcı ile birlikte vurularak şehit oldu.

Not:

Şehidimizin iki oğlu; Alper ve Mustafa Balcı, Albümde yer alan aşağıdaki bilgilerde değişiklik yapılmasını istedi. Değişiklik yapıldı. (9 Şubat 2007, Ötüken)

‘Bu Davaya Can Verenler’ albümündeki bilgi, aşağıdaki gibi idi:

Şehadet tarihi: 28 Temmuz 1979  –  Ankara’nın Keskin ilçesinden olup 27 yaşındaydı. Evli ve iki çocuk babasıydı. Ankara’nın Seyranbağları semtinde oturuyor ve Bülbülderesi mevkiinde bakkallık yapıyordu. Olay günü, Ramazan ayında, iftar vakti orucunu açarken, bakkal dükkanına baskın düzenleyen bir grup komünist militanın açtığı yaylım ateşi neticesi kardeşi ile birlikte vurularak şehit düştü.

 

#, #

By Otuken

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir